Op de glijbaan in Versace

Op de valreep van 2011 opende modemerk Versace haar eerste kinderkledingboetiek in Milaan, voor jongens en meisjes van de leeftijd nul tot twaalf.

Het winkeltje oogt als een lilakleurige kermis, met witte strepen, Versacelogo’s en twee gigantische zuurstokken in de etalage. Er wordt kleding uit Versaces nieuwste kinderkledinglijn ‘Young Versace’ verkocht, die gelanceerd werd tijdens de internationale kinderkledingbeurs Pitti Immagine Bimbo in Florence afgelopen juni. De Britse krant The Telegraph spreekt van ‘luipaardprint en Swarovski-kristallen babyflessen, sprookjesachtige jurkjes en mini-smokings met zijden cummerbandjes’.

Donatella Versace zegt in een persbericht verrukt te zijn de nieuwe collectie in een eigen winkel te kunnen presenteren. Toevallig was haar eerste kledinglijn voor Versace uit 1993 ook een kinderkledinglijn, maar dan genaamd ‘Versace Young’. De laatste kinderkledinglijn onder de vlag van Versace – maar gemaakt door een andere fabrikant – stopte een kleine vijf jaar terug.

Meer grote modelijnen verkopen momenteel kinderkleding. Dolce & Gabbana, Gucci, Burberry, Stella McCartney en Christian Dior hangen reeds in menig kinderzaakje. Modeontwerpster Vera Wang komt in augustus met ‘Princess Vera Wang’ en ook Victoria Beckham zou bezig zijn met een kinderkledinglijn.

In Nederland is kinderboetiek ’t Schooltje op de Overtoom in Amsterdam de enige winkel die Young Versace verkoopt, sinds een week of twee.

Mede-eigenaar Henk Grifhorst: „Ik verkoop ook kinderkleding van Gucci, maar die kun je na twee keer wassen weggooien. In Young Versace kun je wel nog buiten spelen.”

Tamar Stelling

    • Tamar Stelling