Omgewaaide bomen en dakschade door storm

STORM AAN ZEE:SCHEVENINGEN:03JAN2012- Aan de kust bij Scheveningen staat de eerste zware storm van 2012 hetgeen veel overlast in heel het land veroorzaakt maar ook kijkers lokt naar het noordelijk havenhoofd. Foto: Frank van Rossum. FRANK VAN ROSSUM

De storm die gisteren over Nederland raasde, heeft voor veel problemen gezorgd. Vooral de brandweer in Noord-Holland en Friesland kreeg tientallen meldingen binnen. Veelal over omgewaaide bomen en schade aan daken. Ook op de weg, het spoor en voor het vliegverkeer was er overlast. Voor het eerst tijdens de kerstvakantie stonden er flinke files op de snelwegen door incidenten die met de storm te maken hadden. Op de A1, de A76, de A15 en de N57 waaiden vrachtwagens om. In Krimpen aan den IJssel waaide het dak van een kerk en de Efteling sloot drie attracties: de python, de pagode en het sprookjesbos. (Novum)