Mannen Pakistan uitgezet

Na diplomatiek overleg heeft Pakistan twee Nederlanders uitgezet.

Twee Nederlanders die in juni in Pakistan door de geheime dienst werden opgepakt, zijn gisteren Pakistan uitgezet. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat in het Dagblad van het Noorden.

Pakistan heeft de twee op een vliegtuig gezet na hoog diplomatiek overleg en zou ervan uitgaan dat Nederland de twee mannen arresteert. Waar en wanneer de mannen in Nederland landen, kon de woordvoerder niet vertellen.

De zaak kwam in november aan het licht. Bart Nooitgedagt, de advocaat van de familie van de twee, stelde dat de mannen al maanden geen bezoek mochten ontvangen van diplomaten. De familie was zeer bezorgd en vreesde dat de mannen gemarteld zouden worden.

De Nederlanders werden in Pakistan opgepakt omdat ze zonder visum de grens zouden zijn overgestoken. Ze zouden zich hebben willen aansluiten bij Al-Qaeda. (Novum)