De trailer: The Dark Knight Rises

****

Tijdens de kerstvakantie lanceer je de filmtrailers voor je blockbusters van komend jaar. Zo was dezer dagen de eerste, stomvervelende trailer voor The Hobbit, en een chaotische trailer voor Prometheus, de proloog van de Alien-reeks. De trailer voor The Dark Knight Rises, deel drie van de Batmantrilogie, laat zien hoe je wel nieuwsgierig maakt. Bij Nolan is de vraag vooral: welk vraagstuk snijdt hij ditmaal tussen de explosies aan? Was The Dark Knight een filosofische verkenning van terreur, opvolger The Dark Knight Rises gaat blijkens de trailer over de kwestie welke orde de steenrijke superheld Bruce Wayne/Batman nu eigenlijk dient. Slechterik Bane, veel sterker dan Batman, oogt als een formidabele voorman van een extreme Occupy-beweging. Breekt hij Batmans rug, zoals in de strip? Spannend; let ook op die scène van de footballspeler op weg naar zijn touchdown. Meer op 25 juli.