Brand in studentenflat op De Uithof in Utrecht onder controle

De brandweer in actie tijdens de brand in de studentenflat op de Uithof. Foto twitter.com/jeroenvzanten

In een studentenflat op De Uithof in Utrecht is rond middernacht brand uitgebroken. Volgens de brandweer gaat het om een uitslaande brand op de zevende verdieping van een studentenflat, meldt RTV Utrecht.

De brandweer is met groot materiaal uitgerukt, ook uit omringende gemeentes. De brand woedt in de studentenflat Casa Confetti aan de Heidelberglaan. In de woontoren bevinden zich 280 kamers. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is en of er veel schade is.

Update 23.35 uur: De brand lijkt onder controle, wel is er sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer meldt tegenover de Utrechtse nieuwssite De Nieuwe Utrechter dat waarschijnlijk alle bewoners de studentenflat zijn ontvlucht. Het is nog onduidelijk wanneer zij weer terug kunnen.

Update 0.03 uur: De Nieuwe Utrechter meldt dat enkele bewoners door ambulancepersoneel onderzocht zijn wegens het inademen van veel rook. Volgens de brandweer is één kamer volledig uitgebrand, omringende kamers liepen rookschade op.

Bekijk beelden van de brand:

Een verslaggever van RTV Utrecht meldde op Twitter:

Twitter avatar Jilnow Jildou van Opzeeland Brand op de zevende verdieping van casa confetti lijkt onder controle. Veel studenten op straat.
Twitter avatar Jilnow Jildou van Opzeeland Geen gewonden bij brand in studentenflat. Studenten worden elders opgevangen. Trappenhuis nog vol rook.
Twitter avatar Jilnow Jildou van Opzeeland Studenten worden waarschijnlijk opgevangen in een hotel. Bus staat al klaar. #brand

Een student van de School voor Journalistiek in Utrecht deed via Twitter verslag van de brand:

Twitter avatar JeroenvZanten Jeroen van Zanten Tering komt best veel vuur uit nu. Lekkere lucht hier. Twee apartmenten nu in de fik. #uithof
Twitter avatar JeroenvZanten Jeroen van Zanten Ambulance reageert amper, geen nood. Bewoners waren waarschijnlijk niet thuis. Aldus de brandweer.
Twitter avatar JeroenvZanten Jeroen van Zanten Rustig nu. Bewoners moeten nog wachten tot ze het pand weer in kunnen, zal niet heel lang meer duren. Tijd voor een biertje.

Casa Confetti kwam eerder in het nieuws in 2007 toen tijdens het bouwproces een hijskraan omviel tijdens een storm. De kraan viel op het naastgelegen universiteitsgebouw en er vielen drie gewonden.

    • David Haakman