Bachmann trekt zich terug, Perry blijft in Republikeinse race

Bachmann, omringd door haar familie, maakte vanmiddag bekend dat zij uit de race om het presidentschap stapt. Foto AP / Chris Carlson

Michele Bachmann stapt uit de race om de Republikeinse kandidatuur voor het presidentschap. Dat maakte ze zojuist op een persconferentie bekend. Rick Perry kondigde op zijn beurt aan wel in de race te blijven.

De enige vrouwelijke kandidaat gooit de handdoek in de ring, na de voor haar dramatisch verlopen voorverkiezingen in Iowa. Daar was zij afgelopen zomer nog topfavoriet voor de overwinning in de eerste voorronde van de Republikeinse voorverkiezingen. Gisteren eindigde zij echter als zesde, met nauwelijks enige stemmen, hoewel zij toch veel van haar geld in de campagne in de kleine staat had gestoken.

Tijdens de persconferentie waarschuwde Bachmann nog maar eens voor het beleid van Obama. De presidentsverkiezingen van november zijn volgens haar “misschien wel de laatste verkiezingen die kunnen verhinderen dat wij op de weg naar het socialisme gaan”. Bachmann haalde vooral uit naar ‘Obamacare’, de zorghervormingswet van de huidige president. Volgens de Republikeinse bedreigt deze wet op gevaarlijke wijze de vrijheid in Amerika.

Bachmann maakte eerder vandaag al bekend dat zij geen campagne zou voeren in de staat South Carolina, na Iowa en New Hampshire de derde staat waar een Republikeinse voorronde wordt gehouden. Dat was al een eerste aanwijzing voor haar bekendmaking van vanmiddag.

Perry blijft ondanks teleurstellende uitslag wel in de race

De gouverneur van Texas, Rick Perry, blijft wel meedingen naar het Republikeinse ticket. Bij de voorverkiezing in Iowa eindigde hij vannacht op een tegenvallende vijfde plaats. Vanochtend kondigde hij aan terug naar Texas te reizen om zich over zijn kandidatuur te beraden. Via Twitter liet hij aan het einde van de middag echter weten deel te nemen aan de volgende Republikeinse voorverkiezing in New Hampshire:

Twitter avatar GovernorPerry Rick Perry And the next leg of the marathon is the Palmetto State…Here we come South Carolina!!! http://t.co/ayZTVJAa