Weer

Onstuimige weersomstandigheden blijven deze week niet alleen beperkt tot vandaag. Nadat het morgen wat minder hard waait, is er donderdag opnieuw risico op zware tot zeer zware windstoten. De onrustige condities houden verband met de ene na de andere depressie die vanaf de oceaan naar Scandinavië trekt. Dat levert bij ons niet alleen veel wind op, maar ook regelmatig neerslag. Vanavond en vannacht blijft het aan zee af en toe stormachtig waaien, met daarbij zware windstoten. Landinwaarts wordt het wat kalmer met een matige tot vrij krachtige zuidwester. Verder zijn er brede opklaringen met nog een enkele bui. In het noorden arriveren vannacht meer buien, waarvan sommige met hagel. Het koelt af tot een graad of 5.

Morgen wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Soms valt er een regenbui, maar het grootste deel van de tijd is het droog. Bij een matige tot aan zee harde zuidwestenwind wordt het 8 graden. Pas in de avond volgt van boven zee weer vaker regen. De wind trekt dan ook opnieuw verder aan: tot soms stormachtig aan de kust. Na een regenachtige en zeer winderige nacht gaat het ook donderdag overdag soms flink tekeer, met buien en zware tot zeer zware windstoten.