Tennisser De Bakker bereikt ATP-toernooi

De Nederlandse tennisser treft in de eerste ronde van het toernooi in Chennai de Taiwanees Yen-Hsun Lu.

Thiemo de Bakker heeft zich gekwalificeerd voor het ATP-toernooi in Chennai. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Yen-Hsun Lu uit Taiwan. De Nederlandse tennisser moest in de Indiase plaats drie kwalificatieronden winnen om het toernooi te bereiken. De Bakker is door een desastreus jaar afgezakt naar de 223ste plaats op de wereldranglijst. In 2010 bereikte hij nog de veertigste positie.

Lu en De Bakker stonden nog nooit tegenover elkaar. De 28-jarige tennisser uit Taipei staat op de 82ste plaats op de wereldranglijst.

Igor Sijsling en Jesse Huta Galung zijn er niet in geslaagd door te dringen tot het hoofdtoernooi in Doha. Beide tennissers gingen in de derde en laatste kwalificatieronde onderuit. Sijsling verloor met 3-6 en 4-6 van Roberto Bautista-Agut, Huta Galung moest zijn meerdere erkennen in Grega Zemlja: 2-6 en 1-6.

Door de uitschakeling van Sijsling en Huta Galung wordt het toernooi zonder Nederlanders gespeeld. Rafael Nadal is in Qatar als eerste geplaatst. Roger Federer (3) en Jo-Wilfried Tsonga (6) zijn de andere deelnemers uit de mondiale toptien.

Serena Williams heeft bij haar rentree na bijna vier maanden afwezigheid een overwinning behaald. In de eerste ronde van het tennistoernooi van Brisbane won de voormalige nummer één van de wereld met 6-2 en 6-3 van de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers. Serena Williams laste na de finale van de US Open in september een rustperiode in. Bij het Australische hardcourttoernooi is de Amerikaanse als tweede geplaatst.

Ook Andrea Petkovic bereikte de tweede ronde. De Duitse (4) won in drie sets (7-6 (2), 1-6 en 6-3) van Shahar Peer uit Israël. (Novum)