Tbs voor aanvaller met hakbijl

De 32-jarige Arnhemmer die vorig jaar willekeurige voorbijgangers aanviel met een hakbijl en messen is dinsdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Deskundigen zeggen dat de man ontoerekeningsvatbaar is, meldt Novum.

De Arnhemmer ging op 24 januari 2011 met een hakbijl en een aantal keukenmessen op zak in beschonken toestand de straat op. Hij had het in eerste instantie gemunt op een leidster van een kinderdagverblijf en een paar kinderen, die hij buiten bij een kinderdagverblijf zag. Omdat het hek dicht was liep hij verder. De man stak vervolgens eerst in op een toevallige passant, waarna hij onder anderen zijn buurman aanviel. Na een tocht door de wijk Malburgen is de Arnhemmer uiteindelijk overmeesterd bij een winkelcentrum.

De Arnhemmer zegt zelf dat hij handelde in opdracht van stemmen in zijn hoofd die zeiden dat hij mensen moest vermoorden. Hij verwondde in totaal zes mensen. De slachtoffers hebben een schadevergoeding gekregen. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

    • Judith Laanen