Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Prettig nieuws, klein glaasje champagne

De groei bij NRC Media zet door. De betaalde oplage van NRC Handelsblad steeg in het derde kwartaal van 2011 met 2,5% ten opzichte van 2010, tot gemiddeld 184.917 kranten per dag. De oplage van nrc.next steeg zelfs met 6,3%, tot 74.286. En dat terwijl de totale oplage van alle betaalde kranten in Nederland in het derde kwartaal juist daalde met 3%. Dit meldt Het Oplage Instituut (HOI) vandaag.
Prettig nieuws is dat. We heffen een heel klein glaasje op die 260.000 dagelijkse abonnees.

En ook met de site gaat het goed. De jongste vier weken telden we gemiddeld vijf miljoen pageviews per week. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.