Pakistan zet opgepakte Nederlanders uit

Twee Nederlanders die in juni in Pakistan door de geheime dienst werden opgepakt op verdenking van terrorisme, worden deze week Pakistan uitgezet. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt tegenover persbureau Novum een bericht hierover van Dagblad van het Noorden.

Pakistan zet de twee de grens over na hoog diplomatiek overleg en zou ervan uitgaan dat Nederland de twee mannen arresteert.

De Nederlanders werden in Pakistan opgepakt omdat ze zonder visum de grens zouden zijn overgestoken. Ze zouden zich vermoedelijk hebben willen aansluiten bij Al-Qaida.

De zaak kwam in november aan het licht. Advocaat van de familie van de twee Bart Nooitgedagt stelde dat de mannen al maanden geen bezoek mochten ontvangen van diplomaten. De familie zou zeer bezorgd zijn en vreest dat de mannen gemarteld zouden worden.

    • David Haakman