Liga: Syrische leger trekt zich terug uit de steden

Toch gaat het geweld door, ook na de komst van de waarnemers.

Het Syrische leger heeft zich teruggetrokken uit woonwijken en steden. Schoten die door sluipschutters worden afgevuurd, vormen nog wel een bedreiging voor de bevolking. Dat meldde Nabil Elaraby, leider van de Arabische Liga gisteren.

Elaraby sprak in Kairo op een bijeenkomst van waarnemers van de Liga. Hij meldde dat er geen zware wapens meer in de steden aanwezig zijn en dat de 3.484 mensen die zijn opgepakt tijdens demonstraties weer zijn vrijgelaten. De waarnemers zijn namens de Liga aanwezig in Syrië om controles uit te voeren op het leger van Assad. Volgens hen houden militairen zich aan de afspraak uit het vredesplan om zich terug te trekken uit de Syrische steden. Hoewel het staken van geweld ook onderdeel is van het vredesplan, zouden sinds de aankomst van de waarnemers deze week al zeker tweehonderd mensen gedood zijn. (AP)