Kröller-Müller doet mee met Museumkaart

Twee nieuwe musea hebben zich aangesloten bij de Museumjaarkaart: het Kröller-Müller Museum en Tassenmuseum Hendrikje. Kröller-Müller wil zich met deelname aan de kaart sterker positioneren en meer bezoekers trekken. De Museumkaart is hiervoor een goed middel met 800.000 potentiële nieuwe bezoekers. Bijna alle grote musea voor moderne en hedendaagse kunst in Nederland hadden zich al aangesloten bij de Museumkaart.

„Het werd echt tijd dat we de kaart accepteren”, zegt directeur Evert van Straaten. „We willen zoveel mogelijk Nederlanders van onze prachtige collectie laten genieten. Dat heeft Helene Kröller-Müller ook altijd gewild. Wij zijn nog voor velen een verborgen parel op de Veluwe.”

Siebe Weide, directeur van de Nederlandse Museumvereniging, die de bezoeken met de kaart vergoedt aan de musea, reageert verheugd. „Hiermee neemt de waarde van de Museumkaart opnieuw toe.” Kaarthouders moeten wel entree betalen voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waarin het museum ligt.

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam hoopt met deelname aan de Museumkaart 15 procent meer bezoekers te trekken voor de collectie van meer dan 4.000 tassen.