In beeld

Iowa is even het centrum van de Republikeinse race

Vandaag vindt in Iowa een ‘caucus’ plaats, de eerste voorronde waarin de voorkeur voor een Republikeinse presidentskandidaat wordt uitgesproken. Dat is van groot belang, omdat duidelijker wordt wie er kans heeft op de Republikeinse nominatie - maar ook omdat sommigen nu al vrijwel kansloos zullen blijken. Het gaat naar verwachting tussen Mitt Romney, Ron Paul en Rick Santorum. De foto’s zijn van de kandidaten tijdens hun campagnes in Iowa van de afgelopen dagen.
Kandidaat Rick Santorum begroet aanwezigen bij een campagnebijeenkomst in Ottumwa, Iowa. Santorum is na Mitt Romney en Ron Paul de derde favoriet voor de winst in Iowa.
AFP / Scott Olson
Mitt Romney, de favoriet voor het winnen van de caucus in Iowa, krijgt een dikke knuffel van een aanhanger in Marion, Iowa.
AFP / Chip Somodevilla
Ron Paul dolt wat met een vader en zijn zoon tijdens het campagnevoeren in Cedar Rapids, Iowa. Ook Paul maakt nog kans op een overwinning in de staat waar niet de economie of het buitenlandbeleid, maar christelijke waarden stemmen winnen.
AP / Evan Vucci
Rick Perry gaat op de foto tijdens het campagnevoeren in Carroll, Iowa. Hij lijkt erg weinig kans te hebben op een overwinning in Iowa.
Reuters / Joshua Lott
Rick Perry signeert een boek tijdens het campagnevoeren in Boone, Iowa. Perry reed per bus door de staat voor zijn campagne.
AFP / Justin Sullivan
Rick Perry begroet inwoners van Stoney Creek Inn, Iowa, tijdens zijn bustour door de staat.
AP / Charlie Neibergall
Ook zij wint vannacht hoogstwaarschijnlijk niet: Michele Bachmann gisteren in West Des Moines, Iowa.
AP / Eric Gay
Michelle Bachmann in Sioux City, Iowa.
Reuters / Jeff Haynes
In Marshalltown, Iowa, danst Michelle Bachmann met een negenjarig jongetje.
AFP / Win McNamee
Newt Gingrich zet zijn handtekening op een pet tijdens het campagnevoeren in Marshalltown, Iowa.
AFP / Andrew Burton
Newt Gingrich in Ames, Iowa. Ook hij hoeft niet te rekenen op een overwinning in de christelijke Amerikaanse staat.
AFP / Andrew Burton