Herkansing Nadal met zwaarder racket

Met een zwaarder tennisracket wil Rafael Nadal de aanval inzetten op de nummer één-positie van Novak Djokovic. Volgens de Spanjaard verloopt de voorbereiding op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi, nog niet naar wens omdat hij aan het materiaal moet wennen. Dat zei Nadal gisteren voor zijn eerste rondepartij in Doha tegen persbureau Reuters.

Nadal was tot vorig seizoen de beste speler ter wereld, nadat hij de Zwitser Roger Federer in 2008 had afgelost. In 2011 moest Nadal de tennistroon alweer afstaan. De Serviër Djokovic versloeg hem in zes onderlinge partijen, waarvan twee keer in een grandslamfinale. Nadal won wel zijn zesde titel op Roland Garros.

Met een zwaarder racket hoopt de nummer twee van de wereld, die vandaag in Doha tegen de Duitser Philip Kohlschreiber speelt „meer power” in zijn slagen te krijgen. „Ik moet wennen aan het nieuwe racket, ben een beetje de controle over mijn forehand kwijt, maar het kan in de toekomst van pas komen.”

Nadal had na zijn verloren finale tegen Djokovic op de US Open, in september 2011, het plan gesmeed de Serviër met een zwaarder racket te gaan bestijden. Pas vorige maand, nadat hij met Spanje de Davis-Cup won, voegde Nadal de daad bij het woord. „Toen pas kreeg ik een rustpauze om eraan te wennen.”