Een namaak-Murdoch flirt met Ricky Gervais

Twitter heeft excuses aangeboden aan alle Twitteraars die in de veronderstelling waren dat ze Wendi Deng volgden, echtgenote van Rupert Murdoch.

De 80-jarige mediamagnaat schaart zich sinds gisteren onder het Twittervolk en dat inspireerde een handige fraudeur om onder de naam van zijn vrouw eens lekker online te gaan stoken, zo meldt persbureau AP.

Een dag lang Twitterde de fraudeur erop los onder de naam Wendi Deng, een account die door Twitter geverifieerd was. Vandaag meldde het netwerk dat dit per ongeluk gebeurd is. Het was dus niet mrs. Murdoch die in een Tweet aan Britse komiek Ricky Gervais liet weten: “i think you look HOT Rikcy! (sssh dont tell @rupertmurdoch!)” Oeps.

De account van @rupertmurdoch is wel echt volgens Twitter. Die heeft sinds zijn intrede op het sociale netwerk al zo’n 100.000 volgers verzameld. Nadat Twitter een persbericht stuurde waarin de fout werd opgebiecht, kwam ook de fraudeur openlijk uit de kast, als fraudeur. Wie er werkelijk achter de account zit blijft ongewis.

    • Annemarie Coevert