Weer

Een natte en zachte start van het nieuwe jaar zet de trend voor de komende dagen. Het westelijke stromingspatroon zorgde bij ons voor deze zachte lucht en diverse regenstoringen passeerden dan ook de revue. In totaal is er in de hele decembermaand in De Bilt 138,7 mm neerslag gevallen, bij een gemiddelde maximum temperatuur van 8,5 graden.

Vanaf woensdag gaat het weer meer vanuit het noordwesten komen. Dit betekent vooral buiig weer, soms met zon en wat koelere lucht. Maar allereerst passeert morgen nog een lagedrukgebied. Eén met veel bewolking, regen en wind. Vanavond zijn er eerst nog flinke opklaringen met minima rond 4 graden, maar in de loop van de nacht wordt de bewolking dikker. Tegen de ochtend valt de eerste regen in het westen, bij een harde zuidwestenwind. De regen breidt zich in de ochtend over het hele land uit. Daarbij gaat het boven land harder waaien en wordt het aan zee enige tijd stormachtig, met zware windstoten. Met 9 tot 11 graden is het zacht. In de namiddag volgen vanuit het noordwesten opklaringen.

De rest van de week vallen er geregeld (hagel)buien en soms waait het stevig. Koud is het nog steeds niet met gemiddeld 8 graden.