Schlierenzauer wint in Garmisch-Partenkirchen

Austria's ski jumper Andreas Kofler competes to place second in the the second jumping event of the Four-Hills-Tournament (Vierschanzentournee) on January 1, 2012 in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany. Gregor Schlierenzauer of Austria won the competition ahead of his compatriot Andreas Kofler (2nd) and Daiki Ito (3rd) from Japan. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE AFP

Gregor Schlierenzauer heeft op nieuwjaarsdag de wedstrijd op de Olympiaschans in Garmisch-Partenkirchen gewonnen. De Oostenrijkse skispringer noteerde sprongen van 138 en 134 meter. Zijn landgenoot Andreas Kofler werd tweede, de Japanner Daiki Ito derde. De wedstrijd in Garmisch is de tweede van het Vierschansentoernooi. Vrijdag in Oberstdorf toonde Schlierenzauer zich ook al de beste. Als de 21-jarige Oostenrijker ook in Innsbruck en Bischofshofen wint, krijgt hij een bonus van achthonderdduizend euro. (Novum)