Sarkozy als de dronken butler van zijn maîtresse Merkel

Screenshot YouTube / OpenEyes911

Een dronken Sarkozy bedient de welgestelde Merkel, die haar negentigste verjaardag alleen door moet brengen. De Duitse oudejaarsavondklassieker ‘Dinner for One’ was een bijzondere dit jaar. In de beroemde Engelse klucht was het hoofd van Sarkozy op het lichaam van butler James geplakt en Merkels gezicht op het lijf van Miss Sophie.

Sarkozy proost met Merkel op Papandreou, Zapatero en Cameron. Maar Sarko houdt het niet bij proosten, hij drinkt ook alle glaasjes ook leeg. En dat bemoeilijkt de bediening natuurlijk.

Satiricus Udo Eling bewerkte de klucht voor de Duitse omroep ARD en doopte ‘m: ‘De 90ste reddingsactie-eurotop of euro’s voor niemand’. De sketch uit 1963 wordt nog ieder jaar vertoond op de Duitse televisie.

    • Marije Willems