In beeld

Orang-oetans worden opgekalefaterd in Indonesië

In het noorden van Sumatra worden verweesde en gewonde Orang-oetans opgevangen en behandeld. In een faciliteit van de Australische Sumatran Orangutan Conservation Programme vinden de dieren, die bedreigd worden in hun bestaan, tijdelijk een thuis. In Indonesië is de afgelopen jaren door boskap meer dan de helft van het regenwoud verdwenen en is het aantal Orang-oetans geslonken naar vijftig tot zestigduizend.
Tijdens de operatie op 29 december 2011 om het gebroken been van Puyul te behandelen vonden ook kleine luchtbuks pellets in zijn lichaam. De 50-60 duizend Oerang-oetans leven in een kleinere gebieden in Indonesië en waardoor zij bedreigd worden in hun bestaan.
Binsar Bakkara / AP
Het been van Puyul in gips.
Binsar Bakkara / AP
Dierenartsen Andreas Messikommer, Yenni Saraswati en ecoloog Ian Singleton bekijken de röntgenfoto van een van de oudere Oerang-oetans in het SCOP-verblijf. De veertigjarige Puyul viel uit een boom in het verblijf en brak zijn been.
Binsar Bakkara / AP
Marvel in het verblijf van SOCP.
Binsar Bakkara / AP
Hier wordt Marvel behandeld voor ademhalingsproblemen.
Binsar Bakkara / AP
De vierjarige Marvel wordt gedragen door een verzorger in het Sumatraanse Orang-oetang Conservation Programme (SCOP) in Indonesie. Marvel verloor zijn linkerbeen aan infecties veroorzaakt door een ketting waaraan hij sinds zijn geboorte vastzat.
Binsar Bakkara / AP
Wezen Septian en Seroja spelen in een wasmand in een gebouw van het Conservation Programme in Batu Mbelin, in het noorden van Sumatra. Door ontbossing leven nog maar 50-60 duizend orang-oetans in het versnipperde regenwoud.
Binsar Bakkara / AP