• Ik

Oliebollen

Het is druk op deze druilerige oudejaarsdag voor de Oud-Hollandsche gebakkraam. Ze verkopen de beste bollen van de stad. Ondanks de miezerende regen en wachttijd van minimaal een half uur, is de stemming gelaten. Mijn achterbuurman in de wachtrij concludeert dat er hard gewerkt wordt in de oliebollenkraam. „Doe mij er maar 20, geef mij

Het is druk op deze druilerige oudejaarsdag voor de Oud-Hollandsche gebakkraam. Ze verkopen de beste bollen van de stad. Ondanks de miezerende regen en wachttijd van minimaal een half uur, is de stemming gelaten. Mijn achterbuurman in de wachtrij concludeert dat er hard gewerkt wordt in de oliebollenkraam. „Doe mij er maar 20, geef mij er 50!”

Nu is de dame voor mij aan de beurt. Zij heeft echt zin in oliebollen, maar ze heeft waarschijnlijk ook goede voornemens. Na drie kwartier wachten vraagt ze: „Mag ik één oliebol?’’

Keimpe Postema

    • Ik