Kortkolom binnenland

Grote brand in stadion van NEC in Nijmegen

Nijmegen. In het Goffertstadion in Nijmegen heeft vanochtend een grote brand gewoed. De brand brak rond 07.30 uur uit, kort na 09.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het vuur bleef beperkt tot het businessgedeelte van het stadion van NEC. Niemand raakte gewond, meldde een woordvoerder van de politie. Over de schade is nog niets bekend, omdat het pand nog niet kan worden betreden. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving waren opgeroepen om assistentie te verleden bij het blussen van de brand, die mogelijk is ontstaan door kortsluiting in een meterkast. Berichten over problemen met de watervoorziening zijn onjuist, aldus de woordvoerder. „Er was voldoende bluswater voorhanden. Mogelijk zijn de misverstanden ontstaan doordat de brandweer uit voorzorg slangen heeft uitgerold om water aan te voeren vanuit omliggende panden.” Een deel van het Goffertpark, waar het stadion staat, werd afgesloten. (Novum)

Bewoners seniorenflat winnen Postcodeloterij

Rotterdam. Tien bewoners van een seniorenflat in Breda hebben gisteravond de hoofdprijs gewonnen van de Postcodeloterij: twintig miljoen euro. Ze kregen de cheque uit handen van tv-presentatrice Caroline Tensen. Andere wijkbewoners kregen nog eens twintig miljoen euro te verdelen. Op acht postcodes in onder meer Bennekom, Bussum en Zeist vielen prijzen van een miljoen euro. De loterij werd gisteren live uitgezonden, al bleek via Twitter dat de winnende postcodes al op de website van de Postcodeloterij stonden tijdens de uitzending. Vanochtend was de site door overbelasting onbereikbaar. Tijdens een wijkfeest in Breda, aanstaande vrijdag, treden zangers Jan Smit en Xander de Buisonjé op. (NRC)

Koperdief zorgt voor waterschade bij flat

Tilburg. De politie heeft vannacht een 20-jarige man opgepakt die voor waterschade heeft gezorgd door koperen leidingen te stelen van een flat in Tilburg. De man had de leidingen in de berging van het gebouw doorgeknipt, meldde de politie. Rond 02.45 uur kreeg ze een melding van een inbraak in de bergplaats van de flat. Agenten ontdekten dat delen van de koperen leidingen waren gestolen. Uit de leidingen stroomde daardoor water de bergingen in. Agenten zagen de 20-jarige verdachte wegrennen en hielden hem aan. De politie vermoedt dat de jongeman niet alleen heeft gehandeld. (Novum)