KNMI waarschuwt voor harde windstoten

Morgen komen er in het hele land zware windstoten voor van 80 tot 90 kilometer per uur. Daarvoor waarschuwt het weerinstituut KNMI.

Vooral aan de kust kan het morgen tekeer gaan. Daar worden windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur verwacht. Op de Wadden bereiken de windstoten zelfs 100 tot 110 kilometer per uur.

De wind zal in de loop van de ochtend toenemen en op het einde van de middag het hoogtepunt bereiken. In de kustprovincies houden de zware windstoten ook in de avond en nacht aan er is er kans op een zuidwesterstorm.

Uitzonderlijk natte start van het nieuwe jaar

Metereologen van Weeronline spraken eerder vandaag van een een uitzonderlijk natte start van het nieuwe jaar. Op nieuwjaarsdag viel op sommige plaatsen meer dan dertig millimeter regen. Vandaag kwam daar op veel plekken nog tot tien millimeter bij. Normaal valt in de hele maand januari gemiddeld zeventig millimeter neerslag.

De eerste dag van het nieuwe jaar brak zondag meteen al een weerrecord. In De Bilt liep het kwik op tot 12,9 graden. Volgens Weeronline was het nooit eerder zo warm op nieuwjaarsdag. In het Zeeuwse Westdorpe was met het met ruim 14 graden het warmst.