Brand in NEC-stadion De Goffert onder controle

Foto gelderlander.nl

De brand die vanochtend rond half acht uitbrak in stadion De Goffert in Nijmegen is sinds negen uur geheel onder controle. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving zijn uitgerukt om de brand te bestrijden.

De brandweer heeft een deel van het Goffertpark afgesloten en NEC heeft mensen via Twitter opgeroepen niet naar het stadion te komen. Een probleem was dat er geen water bij het stadion is om de brand te blussen, zo meldde Omroep Gelderland. Met slangen is daarom water aangevoerd vanuit gebouwen honderden meters verderop. Ook is een hoogwerker naar het stadion gehaald nadat de vlammen boven het dak van De Goffert uitkwamen.

De brand is ontstaan bij de centrale bar van De Gaanderij volgens de Gelderlander, een ruimte vlakbij de hoofdingang waar normaliter sponsors worden ontvangen. Schoonmakers ontdekten de brand, die vervolgens de brandweer alarmeerden. Een mogelijke oorzaak van de brand is kortsluiting.

    • Annemarie Coevert