Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

De nieuwe parel van BBC: Earthflight

Een vlucht van een pelikaan in San Francisco. Foto BBC

De nieuwe BBC-natuurserie Earthflight laat de wereld zien vanuit een vogelperspectief. In de eerste aflevering, die op 29 december in Engeland de première beleefde, draait het om pelikanen en uiterst gracieuze vliegende roggen.

De zesdelige serie laat vluchten zien van vogels over alle continenten, hoe ze vliegend hun eten bij elkaar sprokkelen en het leven van de oceaanwereld op een unieke manier waarnemen. Deel één richt zich op Amerika en toont hoe vogels de Grand Canyon, de Golden Gate Bridge van San Francisco en New York City beleven. En zeker het bekijken waard: de oogstrelend springende roggen.