Dat tegenwicht van Ingrid Robeyns doet ouders goed

Als moeder van twee zonen, beiden gediagnosticeerd met autisme en ADHD, ben ik erg blij met het artikel ‘Relativeren van autisme is in de mode’ van Ingrid Robeyns (Opinie & Debat, 31 december). Eerder las ik ook de brief van M.H. Taal-Klever (Opinie, 21 december) en het tegenwicht van Robeyns doet me goed, helemaal omdat ik het er zo mee eens ben.

Als ouders werken we ons soms letterlijk kapot aan de opvoeding van onze kinderen, ook van onze gewone dochter. In ons gezin is uiteindelijk een diepe crisis ontstaan, waarna onze oudste zoon in een leefgroep is gaan wonen. We konden het als ouders samen niet meer redden, met een scheiding tot gevolg. Zo is het nu eenmaal. Iedereen heeft zijn draai gevonden, maar ik merk steeds weer, ook als hoogopgeleide vrouw die werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg, dat bijna niemand werkelijk begrijpt wat een gezin met autistische kinderen inhoudt. Vooral dat is soms moeilijk.

Mw. dr. Joos Bloo

Maastricht

    • Mw. Dr. Joos Bloo