Arsenal wint, andere Engelse topclubs niet

Robin van Persie was opnieuw beslissend voor Arsenal maar vestigde net geen record.

De Engelse topclubs Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur en Chelsea hebben dit weekend punten laten liggen. Van de top-5 van de Premier League won alleen Arsenal met 1-0 van Queens Park Rangers dankzij een doelpunt van Robin van Persie. De Nederlander maakte in de laatste wedstrijd van 2011 zijn 35ste doelpunt van het kalenderjaar, net geen record. Dat staat op naam van Alan Shearer, die in 1995 36 keer scoorde.

Manchester City kreeg gisteren genoeg kansen op een overwinning maar verzuimde te scoren. De koploper verloor met 1-0 van middenmoter Sunderland. De twintigjarige Koreaan Ji Dong-Won scoorde in de slotseconden vanuit uit een counter.

Blackburn Rovers zorgde zaterdag voor een stunt door met 3-2 te winnen van Manchester United. Op Old Trafford kwam de hekkensluiter van de Premier League met 2-0 voor via Ayegbeni Yakubu. Dimitar Berbatov trok met twee treffers de stand weer gelijk, maar tien minuten voor tijd kopte Grant Hanley de 3-2 binnen toen United-doelman David de Gea mistastte bij een corner. De eerste goal van Berbatov was de 1.500ste van Manchester United in de Premier League, een mijlpaal die geen enkele andere Engelse club bereikt heeft.

Ook Didier Drogba maakte tegen Aston Villa een ‘jubileumdoelpunt’: vanaf elf meter maakte hij zijn 150ste treffer voor Chelsea. Aston Villa scoorde daarna echter drie maal en nam de drie punten mee naar huis.

Nummer drie Tottenham Hotspur verspeelde punten op bezoek bij Swansea City. Rafael van der Vaart had de Spurs op een 1-0 voorsprong gebracht. Scott Sinclair maakte vlak voor tijd echter gelijk: 1-1. (NRC)