In beeld

Zo bracht de wereld de eerste dag van 2012 door

De een dook het warme Zuid-Afrikaanse water in, de ander ging wandelen door de mistige Duitse natuur en in Zwitserland keken ze naar rennende varkentjes. Een overzicht hoe de wereld de eerste dag van 2012 doorbracht.
Wandelaars lopen door de mist in Oberstdorf, in het zuiden van Duitsland.
Johannes Eisele / AFP
Marco Fois duikt in de Tiber als onderdeel van de nieuwjaarsviering in Rome. Het duiken in het donkere water is sinds 1946 een jaarlijkse traditie.
Tony Gentile / Reuters
Kleine biggetjes rennen over een hindernis baan in het Zwitserse Klosters. De winnaar van dit traditionele "Hotschrennen" is meteen de stadsmascotte voor de rest van het jaar.
Arno Balzarini / AP
Een recordaantal van 36 duizend mensen deed dit jaar mee aan de nieuwjaarsduik in Scheveningen.
Peter Dejong / AP
Duizenden mensen kwamen in het Zuid-Afrikaanse Durban bijeen om nieuwjaarsdag zwemmend en genietend van de zon door te brengen.
Rajesh Jantilal
Inwoners van Sidney vieren nieuwjaarsdag op Bondi Beach, waar het heerlijk zomers was.
Torsten Blackwood / AFP
Indiase politieagenten begonnen het nieuwe jaar met een lachyoga-sessie in Punjab. Deze sessies zijn bedoeld om stress te verlichten.
AFP
Nguyen Gia Bach is de eerste Vietnamese baby die geboren werd in het ziekenhuis.
Reuters
Een Griekse dakloze man bekijkt zijn voedselpakket tijdens het Nieuwjaars-maal in een sporthal in Athene. Het noodlijdende Griekenland gaat een zwaar jaar tegemoet met veel bezuinigingen.
Louisa Gouliamaki / AFP
Cheerleaders van de Universal Cheerleaders Association dansen in de regen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsdagparade in Londen.
Alastair Grant / AP
Een draak en een leeuw dansen op de straten van Hong Kong tijdens een parade. Zo'n tweeduizend artiesten deden mee aan het evenement. Zij zetten een nieuw wereldrecord voor de meeste draken tijdens een straatvoorstelling: 88 stuks.
Dale de la Rey / AFP
Twee nieuwjaarsduikers in de sauna bij het Edersee-meer.
Uwe Zucchi / AFP
Een badmeester ligt in een stomend heet bad bij het Edersee-meer bij het Duitse Hemfurth. Rond de zestig mensen dook hier vanochtend het water in van zo'n vijf graden Celsius voor een nieuwjaarsduik, waarna ze meteen een stoombad namen en de sauna indoken.
Uwe Zucchi / AFP
Mariss Jansons dirigeert het publiek tijdens de uitvoering van de Radetzky-mars door het Wiener Philharmoniker in Wenen. Dit concert wordt jaarlijks door dertig televisie- en driehonderd radiozenders uitgezonden.
Lisi Niesner / Reuters
In Cancun in Mexico genoten mensen van de eerste zonnestralen van het nieuwe jaar.
Israel Leal / AP