Woningen in Velsen ontruimd na brand

Door een grote brand in een buurtcentrum in Velsen-Noord worden vanochtend zo’n dertig woningen ontruimd wegens rookvorming. Dat meldt de brandweer.

Omdat de rook zich momenteel nog verder uitbreidt vermoedt de brandweer dat er meer woningen ontruimd moeten worden in de aan Heirweg en de Ladderbeekstraat. Ook is een nabijgelegen kinderboerderij inmiddels ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen, zo meldt persbureau Novum.

Rond vier uur vannacht brak er brand uit in het buurtcentrum aan de Wijkmeerweg in Velsen. Een groot deel van het pand staat nog in brand en breidt zich nog steeds uit. De brandweer meldt moeite te hebben om de vlammen onder controle te krijgen. De oorzaak is nog onbekend.

Bewoners die hun woning hebben verlaten worden opgevangen in wijksteunpunt De Watervliet, waar iedereen uit de wijk welkom is.

    • Annemarie Coevert