Verschillende agenten belaagd tijdens oud en nieuw

Resterend afval na de nieuwjaarsnacht. Foto AP

Tijdens de jaarwisseling zijn in het hele land verschillende agenten belaagd en mishandeld. Een aantal raakte hierdoor lichtgewond. Tenminste een van hen moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

In Oud-Beijerland kreeg een agent een elleboogstoot in zijn gezicht van een 18-jarige man uit Mijnsheerenland en werden drie agenten van het korps Groningen geschopt en geslagen. Een van hen moest vervolgens worden overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt persbureau Novum.

In Rotterdam raakte een agent gewond aan zijn been toen er op het Bleiswijkplein een vuurpijl naar hem werd gegooid en in Hoorn werd een 23-jarige man uit Blokker aangehouden voor het mishandelen van een agent. Ook in Amsterdam raakten volgens de politie twee agenten gewond doordat ze gehinderd werden bij hun werk.

In het Gelderse Waardenburg werden agenten rond 01.30 uur bekogeld met zwaar vuurwerk. Er vielen geen gewonden. Twee mannen van 30 en 38 zijn aangehouden. Ook in Gouda werden agenten belaagd door jongeren die vuurwerk en stenen naar ze gooiden.
In het hele land werden bovendien tientallen mensen aangehouden voor het beledigen van agenten.

    • Annemarie Coevert