Rel over aanpassing tekst Imagine door zanger Cee Lo Green

Caption: Cee Lo Green sings during a taping of "Christmas in Washington," at the National Building Museum in Washington, DC, December 11, 2011. The show, hosted by Conan O'Brien and attended by US President Barack Obama, First Lady Michelle Obama and their family, features performances and appearances by Justin Bieber, Cee Lo Green, Jennifer Hudson, Victoria Justice and The Band Perry and airs on television December 16. AFP PHOTO / Saul LOEB
Caption: Cee Lo Green sings during a taping of "Christmas in Washington," at the National Building Museum in Washington, DC, December 11, 2011. The show, hosted by Conan O'Brien and attended by US President Barack Obama, First Lady Michelle Obama and their family, features performances and appearances by Justin Bieber, Cee Lo Green, Jennifer Hudson, Victoria Justice and The Band Perry and airs on television December 16. AFP PHOTO / Saul LOEB De Amerikaanse zanger Cee Lo Green eerder dit jaar tijdens een kerstconcert. Foto AFP / Saul Loeb

Cee Lo Green zong gisteravond zijn versie van John Lennons Imagine op Times Square in New York, maar met een kleine aanpassing. In plaats van “Nothing to kill or die for, And no religion too”, veranderde de Amerikaanse zanger de laatste zin in “And all religion’s true”. En dat zorgde voor nogal wat ophef.

Niet geheel onverwacht, want volgens Lennon zelf was Imagine (wiki) bedoeld als een “anti-religieus, anti-nationalistisch, anti-kapitalistisch” nummer. Zo zei hij dat in het boek Lennon in America van Geoffrey Giuliano dat in 2000 verscheen. Greens aanpassing staat daarmee dus haaks op de bedoeling van het nummer.

Onder andere fans van Lennon en seculiere twitteraars uitten hun onvrede en boosheid tegen Green, wat leidde tot verhitte discussies op het sociale medium. De zanger verdedigde zich snel door te zeggen dat hij “alleen maar wilde zeggen dat je in [een perfecte] wereld mag geloven wat je wilt”. Op de Huffington Post zijn de (soms grove) reacties van boze Amerikanen en Green terug te lezen. De zanger verwijderde vanochtend zijn tweets.

Bekijk hieronder het gewraakte fragment:
http://youtu.be/ourduRjODPA