Nieuwe aardbeving treft Nieuw-Zeeland nabij Christchurch

- A car, damaged by Tuesday's earthquake, remains under a collapsed rock wall in Christchurch February 25, 2011. REUTERS/Tim Wimborne (NEW ZEALAND - Tags: DISASTER TRANSPORT)
- A car, damaged by Tuesday's earthquake, remains under a collapsed rock wall in Christchurch February 25, 2011. REUTERS/Tim Wimborne (NEW ZEALAND - Tags: DISASTER TRANSPORT) Een auto die zwaar beschadigd raakte bij de aardbevingen in februari vorig jaar. Foto Reuters / Tim Wimborne

Op ongeveer 24 kilometer ten noordoosten van Christchurch in Nieuw-Zeeland heeft zich vandaag een aardbeving met een kracht van 5,0 op de Schaal van Richter voorgedaan, zo meldt meteorologisch instituut USGS.

Bewoners van Christchurch melden op Twitter dat er inmiddels twee naschokken zijn gevoeld. De eerste naschok kwam ongeveer een uur na de beving en had een kracht van 4,3 op de Schaal van Richter volgens GeoNet.

Het is de vierde keer in anderhalf jaar dat de stad wordt getroffen door een aardbeving. De vorige beving vond plaats op 23 december waarbij negentien lichtgewonden vielen. Wat voor schade de aardbeving van vandaag heeft veroorzaakt en of er slachtoffers zijn gevallen is nog onduidelijk.

De schade van de laatste aardschok is nog vers.

In februari dit jaar werd het zuidelijke eiland zwaar getroffen door een beving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op nog geen tien kilometer ten zuidoosten van Christchurch, een stad met 350.000 inwoners telt. Bij de beving kwamen 182 mensen om. Van de binnenstad van Christchurch was vervolgens weinig over.