Jaarwisseling verloopt zonder grote incidenten

De jaarwisseling lijkt te zijn verlopen zonder grote incidenten. Wel werden in de grote steden tientallen mensen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging, mishandeling en vernieling. Dat meldt persbureau Novum.

In het Noord-Brabantse Sint Oedenrode is door een steekpartij een persoon om het leven gekomen. Hierbij zijn meerdere mensen aangehouden.

In de regio Rotterdam zijn 99 mensen opgepakt en in de regio Utrecht staat de teller op 47 aanhoudingen. De politie Hollands-Midden, waar onder meer Leiden onder valt, meldt 33 aanhoudingen voor diverse overtredingen.

Een politiewoordvoerder in Amsterdam vergeleek het verloop van de avond met die in een normaal weekeinde:

“We hebben wat aanhoudingen voor openbare dronkenschap en dat soort zaken, maar niet meer dan in een ander weekeinde.”

Wel werden in de hoofdstad opvallend veel inbraken gemeld, bijna vijftig. Op de Boetonstraat werden twee inbrekers aangehouden na een telefonische tip.

In Zoetermeer zijn door de ME veertien mensen gearresteerd voor openlijke geweldpleging. De ME werd ook ingezet in de Haagse wijk Ypenburg, waar het onrustig was. Volgens de politie is de ME door de straten gereden en is enkele bewoners gevraagd naar binnen te gaan. Zo werden containers vernield, maar ook werd iemand aangehouden omdat hij een toezichtscamera van de politie vernielde. Een ander werd aangehouden toen hij dit probeerde. Volgens de politie is de ME door de straten gereden en is enkele bewoners gevraagd naar binnen te gaan.

In Utrecht hebben meerdere autobranden de hulpdiensten beziggehouden. De brandweer in Flevoland had het vooral druk met containerbranden, maar noemde het verder ‘betrekkelijk rustig’. In Noord-Brabant worden de nodige brandjes en vreugdevuren geblust, maar is het relatief rustig.

Ook bij Veen, waar een groot vreugdevuur in het verleden regelmatig problemen gaf, bleef het rustig. Bij de politie Gelderland-Zuid zijn ook nog geen opvallende meldingen binnengekomen. Twee jaarwisselingen geleden braken in Culemborg rellen uit tussen Molukse en Marokkaanse buurtbewoners, maar de jaarwisseling is ook hier net als vorig jaar zonder incidenten verlopen.

In Cuijk raakte een 11-jarige jongen gewond. De politie stelt dat dit mogelijk door vuurwerk of een vuurwapen komt en roept getuigen op contact op te nemen. In het Zeeuwse Vlissingen werden vijf jongens met molotov-cocktails aangehouden.

    • Marije Willems