Dode op eerste dag Dakar Rally 2012

Caption: Argentina's Jorge Martinez Boero rides his Beta on the podium during the symbolic start of the 2012 Dakar Rally in Mar del Plata, some 400 Km south of Buenos Aires, on December 31, 2011. Martinez Boero died on January 1, 2012 in an accident during the first stage of the Rally. AFP PHOTO/JUAN MABROMATA De Argentijnse motorrijder Jorge Martinez Boero overleed vandaag tijdens de eerste etappe van de Dakar Rally. Foto AFP / Juan Mabromata

Bij de start van de Dakar Rally 2012 in Argentinië is vandaag de Argentijnse motorrijder Jorge Martinez Boero omgekomen.

Dat meldt persbureau AFP. Argentijnse media en wedstrijdofficials maakten het nieuws van de dood van Boero bekend terwijl hij met een helikopter naar het ziekenhuis werd vervoerd. Details over de doodsoorzaak zijn nog niet bekend, meldt AP.

Beelden van Boero aan de start van Dakar vandaag (slechte kwaliteit):

Vandaag begon de vijftiendaagse Dakar Rally in de kuststad Mar del Plata. De eerste etappe zou eindigen in Santa Rosa, Argentinië. De Dakar Rally, gezien als een van de gevaarlijkste wedstrijden in de motorsport, eindigt op 15 januari in Lima, Peru.

    • Hans Klis