Zware aardbeving treft Japan, geen gewonden

Japan is rond half zes vannacht getroffen door een zeer zware aardbeving. Ongeveer 560 kilometer ten zuiden van Tokio vond de beving plaats met een kracht van 7.0 op de Schaal van Richter. Er geen sprake geweest van tsunami-dreiging. Ook vielen er vooralsnog geen gewonden.

Volgens het Pacific Tsunami Warning Center lag het epicentrum van de aardbeving in de buurt van het eiland Torishima en vond ongeveer 370 kilometer onder het wateroppervlak plaats. De beving was voelbaar in de Japanse hoofdstad waar gebouwen aan het schudden zijn gebracht. Er zijn nog geen meldingen van schade of gewonden, meldt persbureau AP.

Een woordvoerder van Tokyo Electric Power meldt aan Reuters dat de beving geen invloed heeft op de nucleaire plannen voor Fukushima Dai’ichi, waar op 11 maart maart een zware kernramp ontstond na een aardbeving en tsunami. De kerncentrale is sinds twee weken stabiel verklaard door de Japanse premier.

Berichten die op Twitter rondzingen over een mogelijke tweede aardbeving die voor tsunami-gevaar zou zorgen, zijn door verschillende internationale persbureaus ontkend.