Wel of geen recessie: we kopen net zoveel vuurwerk als vorig jaar

Foto AP / Achmad Ibrahim

Ondanks de recessie ziet het ernaar uit dat er net zoveel vuurwerk is verkocht als vorig jaar. Misschien zelfs wat meer, zegt de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland tegen de NOS.

De BPN rekent op een omzet van 67 miljoen euro. Het vuurwerk werd vooral in de winkels gekocht en minder via internet.

Bus vol illegaal vuurwerk onderschept in Rotterdam

Enkele uren voor de jaarwisseling is in Rotterdam nog een flinke partij illegaal vuurwerk onderschept. Het gaat om een busje met zo’n honderd kilo aan zwaar knalvuurwerk, zoals lawinepijlen, nitraatbommen, Chinese rollen en een lading siervuurwerk. Dat meldt de politie.

De vondst werd gedaan na een tip van een oplettende bewoner. Die zag het busje aan de Zinkerweg in de wijk Feijenoord staan en belde de politie. Het gevaarlijke vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. Tegen de eigenaar van het busje is proces verbaal opgemaakt.

    • Marije Willems