Waarom Rutte koos voor Knot

Aan de benoeming van Klaas Knot tot president van De Nederlandsche Bank ging een ongebruikelijke machtsstrijd vooraf. Hoe de politiek dit voorjaar greep kreeg op DNB, maar de controle over de eurocrisis verloor. Een reconstructie. Pagina 4-9

NOVUM38:KNOT BIJ COMMISSIE DE WIT:DEN HAAG;09DEC2011-Vrijdag ging de Parlementaire Enquête Financieel Stelsel verder met openbare verhoren. De commissie onderzoekt de crisismaatregelen van het kabinet in 2008 en 2009. Foto: Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank, na afloop van het verhoor.Novum/bm/str.Bart Maat
NOVUM38:KNOT BIJ COMMISSIE DE WIT:DEN HAAG;09DEC2011-Vrijdag ging de Parlementaire Enquête Financieel Stelsel verder met openbare verhoren. De commissie onderzoekt de crisismaatregelen van het kabinet in 2008 en 2009. Foto: Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank, na afloop van het verhoor.Novum/bm/str.Bart Maat Novum BART MAAT