Uitgelicht zaterdag

Films

The Cat in the Hat (Bo Welch, 2003, VS). Grootscheepse verfilming van kinderboek van Dr. Seuss, met Mike Myers als de manshoge kater die een puinhoop maakt van het huishouden van Kelly Preston. Met Alec Baldwin als boze buurman. Met SBS6, 13.40-15.10u.

Viva Knievel! (Gordon Douglas, 1977, VS). Curieuze B-film met de Amerikaanse stuntrijder EvelKnievel in de hoofdrol en bijrollen voor Gene Kelly, Red Buttons, Leslie Nielsen en Lauren Hutton als fotografe die hem maar een vervelende macho vindt. Totdat ze bij America’s Legendary Daredevil achter op de motor mag natuurlijk. BBC 2, 14.35-16.15u.

Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964, VS). Klassieke musical voor alle leeftijden. Met leuke liedjes van de gebroeders Sherman (o.a. de tongbreker Supercalifragilisticexpialidocious), Julie Andrews perfect in haar met een Oscar bekroonde debuut als de Londense gouvernante die toveren kan en Dick Van Dyke als goedgemutste schoorsteenveger. SBS6, 15.10-18.00u.

The Guns of Navarone (J. Lee Thompson, 1961, GB/VS). Bekende, explosieve Alistair MacLean-verfilming over een heterogeen gezelschap geallieerden en Griekse verzetsstrijders dat twee reusachtige Duitse kanonnen op een Grieks eiland onschadelijk dient te maken. Met Gregory Peck, David Niven, Stanley Baker, Anthony Quinn en Irene Papas. BBC 2, 17.45-20.15u.

How the Grinch Stole Christmas (Ron Howard, 2000, VS). Bioscoophit naar kinderboek van Dr. Seuss toont Jim Carrey als groen, sardonisch monster dat is verstoten door de bewoners van Whoville, mensen die dol zijn op Kerst. Hij treft de bevolking in het hart door alle cadeaus en kerstversiering te stelen. Film biedt kritiek op verregaand consumentisme én verdedigt het recht op materialisme. RTL8, 20.00-22.00u.

Jaarwisseling

Pau!l & Nieuw. Paul de Leeuw is er vanavond twee keer: met de hoogte- en dieptepunten van 2011, in Pau!l, en na de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek met Pau!l & Nieuw, waarin De Leeuw aftelt met Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Met cabaret en gasten. Ned.1, 20.25-21.35u. en 23.35-01.10u.

De wereld van Beau. Reportageserie waarin Beau van Erven Dorens op onderzoek gaat in de comedywereld. Vanavond stort hij zich op de oudejaarsconference, en neemt meteen het stokje over van de naar de KRO vertrokken Guido Weijers. Om 22.30u. gevolgd door het Staatsloterij Oudejaarsfeest 2011, gepresenteerd door Tooske Ragas en Viktor Brand en met de oudejaarstrekking van de Staatsloterij. SBS6, 20.30-00.10u.

Aftellen naar Top 2000 in concert. Met de top tien van de Top 2000 in clips. Aansluitend, vanaf middernacht Top 2000 in concert, gepresenteerd door Xander de Buisonjé. Verschillende artiesten zingen hun eigen Top 2000-hit en een lied van hun persoonlijke favoriet. Ned.3, 22.25-01.25u.

Jool’s annual hootenanny. Oudejaarsmuziekshow gepresenteerd door Jools Holland, met nieuwe talenten en sterren van het afgelopen jaar. Met onder anderen James Morrison, Sandie Shaw, Cyndi Lauper en de Nederlandse Caro Emerald. BBC 2, 00.15-02.30u.

Freek de Jonge: Lone Wolf. 2011 was het jaar van het individu dat, desnoods met geweld, zijn gelijk wilde afdwingen. Freek de Jonge laat in zijn nieuwjaarsconference een aantal van hen met naam en toenaam de revue passeren. Zondag, Ned.2, 22.15-23.30u.