Liverpool wint, spits Henry keert terug bij Arsenal

Liverpool heeft de competitiewedstrijd tegen Newcastle United met 3-1 gewonnen. Welsh international Craig Bellamy passeerde de Nederlandse doelman Tim Krul twee keer.

Liverpool kwam voor rust nog wel op achterstand via een eigen doelpunt van Daniel Agger. Bellamy en Steven Gerrard hielpen hun club aan de zege. De ploeg staat nu vierde, Newcastle blijft zevende. Vandaag staan in de Premier League zeven wedstrijden op het programma, op nieuwjaarsdag nog eens twee.

Arsenal huurt zijn oud-spits Thierry Henry voor twee maanden van diens huidige werkgever New York Red Bulls. De clubs moeten het nog eens worden over verzekering van de Fransman, zei Arsenal-manager Arsène Wenger. Henry (34) speelde tussen 1999 en 2007 voor de club uit Londen en maakte 226 doelpunten in 370 wedstrijden. Hij kreeg deze maand voor zijn verdiensten een standbeeld bij het Emirates Stadium.

De afgelopen zomer bij Chelsea vertrokken Carlo Ancelotti is de nieuwe trainer van Paris Saint Germain. De Italiaan vervangt de Fransman Antoine Kombouaré, die werd ontslagen ondanks de koppositie in de Franse competitie. AC Milan-icoon Ancelotti heeft als opdracht de club naar de Europese top te leiden.

PSG werd dit jaar overgenomen door investeerders uit Qatar en kocht afgelopen zomer voor 82 miljoen euro aan nieuwe spelers. De club wil zich in de winterstop opnieuw versterken en heeft belangstelling voor Kaká van Real Madrid.

Manchester United heeft zijn spits Dimitar Berbatov beloond voor zijn goede spel met contractverlenging. De club licht een optie in de overeenkomst van de Bulgaar, waarna hij tot 2013 vastligt. Berbatov leek dit seizoen op een zijspoor beland bij United, maar maakte de laatste weken belangrijke doelpunten.