Kortkolom binnenland

Zonnehuizen ontslaat 2.300 werknemers

Rotterdam. De 2.300 werknemers van de antroposofische instelling Zonnehuizen ontvingen gisteren een ontslagbrief op de deurmat. Afgelopen dinsdag sprak de rechtbank al het faillissement uit over de twintig tehuizen in het land. Het personeel werkt de komende zes weken wél door. Het UWV betaalt het loon.

Het interim-bestuur van Zonnehuizen is met verschillende overnamepartners in gesprek om een doorstart te maken. Het ging al lange tijd slecht met de antroposofische instelling, die hoofdzakelijk is gericht op kinderen met psychiatrische stoornissen en ontwikkelingsproblemen. Afgelopen april stapte de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht al op. De instelling kampt met een tekort van zeventien miljoen euro. (NRC)

Ex-politica Ayaan Hirsi Ali bevallen van zoon

Rotterdam. Ayaan Hirsi Ali (42) is op Tweede Kerstdag bevallen van een zoon. Zijn naam is Thomas. Dat meldden gisteren meerdere bronnen. Zowel moeder als zoon zou het goed maken. De ex-politica heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze kinderen wil krijgen. De vader is de Britse historicus en tv-presentator Niall Ferguson (47). Ze leerde hem kennen bij een feest dat Time Magazine gaf voor de honderd invloedrijkste mensen ter wereld. Ferguson heeft al drie kinderen bij een andere vrouw. (NRC)

ANWB: Franse wegen afgesloten na sneeuw

Rotterdam. De ANWB waarschuwt wintersporters die vandaag richting de Franse Alpen vertrekken voor problemen op de wegen naar skigebieden door hevige sneeuwval. De kans is groot dat toegangswegen naar wintersportplaatsen worden afgesloten vanwege lawinegevaar.

De Franse weerdienst waarschuwt voor grote kans op lawines in delen van de Franse Alpen. Lokaal kan er tot een meter vallen in het gebied rondom de Mont Blanc. Vakantiegangers zouden er goed aan doen sneeuwkettingen mee te nemen. (Novum)