Het boek Jobs

Bij leven was Steve Jobs al een soort goeroe. Zijn dood in oktober heeft de verering zo mogelijk nog vergroot. De biografie die Walter Isaacson schreef, verscheen diezelfde maand en werd direct een bestseller én een evangelie voor Jobs’ discipelen. Vier lezers geven hun favoriete tekst en uitleg. tekst Andreas Kouwenhoven

Apple Computer Inc. Chief Executive Steve Jobs previews the latest version of its Mac OS X operating system called Tiger in San Francisco, California, in this June 28, 2004, file photo. Apple Inc co-founder and former CEO Jobs, counted among the greatest American CEOs of his generation, died on October 5, 2011 at the age of 56, after a years-long and highly public battle with cancer and other health issues. REUTERS/Kimberly White (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS TELECOMS OBITUARY TPX IMAGES OF THE DAY)
Apple Computer Inc. Chief Executive Steve Jobs previews the latest version of its Mac OS X operating system called Tiger in San Francisco, California, in this June 28, 2004, file photo. Apple Inc co-founder and former CEO Jobs, counted among the greatest American CEOs of his generation, died on October 5, 2011 at the age of 56, after a years-long and highly public battle with cancer and other health issues. REUTERS/Kimberly White (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS TELECOMS OBITUARY TPX IMAGES OF THE DAY)

‘Het besef dat je doodgaat is de beste manier die ik ken om de val te ontwijken te denken dat je iets te verliezen hebt.’‘Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.’‘Was hij intelligent? Nee, niet buitengewoon. Maar hij was wel geniaal.’‘De mensen die zo gek zijn om te denken dat zij de wereld kunnen veranderen, zijn degenen die het doen.’

    • Andreas Kouwenhoven