Groep investeerders wil failliet Aviodrome redden

Het failliete luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad wordt misschien gered. Twintig investeerders bekijken de mogelijkheid om het museum dat vorige week de deuren sloot van een definitieve ondergang te redden. Dat meldt een woordvoerder van de investeerders.

Het zou gaan om een collectief van zowel bedrijven en fondsen als particulieren. De groep zou het Aviodrome niet zelf willen kopen. Wel wil de groep een overnamekandidaat, De Libéma Groep, bijstaan om het Aviodrome te kopen. De Libéma Groep, eigenaar van themapark de Beekse Bergen en het Autotron in Rosmalen, wilde eerder het museum in Lelystad ook al overnemen, maar kreeg de financiering toen niet rond.

Eind november verklaarde de rechter het Aviodrome failliet. Volgens het museum komen er jaarlijks tussen de 125.000 en 135.000 bezoekers, maar is de zakelijke verhuur van ruimtes het afgelopen jaar ingestort.

Vanaf de oprichting in 1971 tot 2003 huisde het Aviodrome in de buurt van Schiphol. Toen het museum naar Lelystad verhuisde stond in het businessplan dat er jaarlijks 300.000 bezoekers moesten komen. Dit weekend bespreken de betrokkenen de overnameplannen.