Dodental India door cycloon loopt op

The wreckage of a vessel lies in water on the seafront at Pondicherry on December 30, 2011, after a severe cyclone hit south-eastern India. At least 33 people have died after a cyclone hit southern India, officials said on December 31, 2011, as engineers rushed to restore power supplies knocked out by winds of up to 140 kilometres (85 miles) an hour. Cyclone Thane lashed the coast between Cuddalore in Tamil Nadu state and the territory of Pondicherry, leaving in its wake a trail of destruction, officials from the affected regions said. AFP PHOTO/STR Een wrak van een boot aan de kust van Pondicherry. Foto AFP

Zware regen en wind veroorzaakt door een cycloon hebben aan de zuidoostkust van India het leven gekost aan minstens 42 mensen. Honderden huizen zijn beschadigd geraakt of verwoest. Twintigduizend mensen moesten worden geëvacueerd. Dat melden de Indiase autoriteiten en het persbureau PTI vandaag.

In vier districten van de staat Tamil Nadu, waar 35 van de slachtoffers vielen, stortten huizen in door de storm en braken elektriciteitskabels. Het zwaarst getroffen werd de stad Cuddalore, zo’n 170 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Chennai. De wind bereikte er snelheden tot 140 kilometer per uur.

De cycloon trof Tamil Nadu en de regio Puducherry gisteren en nam volgens het Indiase departement voor meteorologie in de nacht in kracht af.

    • Marije Willems