1912

Tante Leen (1912-1992) wordt geboren, volkszangeres uit de Jordaan

Joseph Lister overlijdt in 1912. Hij was een van de grondleggers van het British Institute for Preventive Medicine dat nog tijdens zijn leven en onder zijn directie veranderde in het Lister Institute. De onderzoekers van het instituut legden fundamenten onder de biochemie en onder de kennis over voeding, infectieziekten en vaccins

Half april loopt de Titanic onderweg van Southampton naar New York op een ijsberg en zinkt. Ruim 1.500 mensen komen om het leven; ruim 700 mensen overleven de ramp. Onder hen een baby van twee maanden, Milvana Dean. Twee jaar geleden overleed zij op 97-jarige leeftijd als laatste Titanic-overlevende

Casimir Funk (1884-1967) bedenkt het woord vitamine, samentrekking van vita en amine. Hij probeerde deze essentiële voedingsstoffen te isoleren en deed proeven bij duiven

Carl Jung (1875-1961) publiceert zijn Wandlungen und Symbole der Libido

Eva Braun (1912-1945) wordt geboren, de vriendin van Adolf Hitler

De in Piltdown, Sussex, gevonden fossiele resten van, zo lijkt het, de missing link tussen aap en mens inspireren tot reconstructies van de Piltdownmens. In 1953 blijkt dat het gaat om fraude gaat