Weer

Het ultrazachte winterweer heeft er tot nu toe vooral voor gezorgd dat diverse planten en bomen aan het uitlopen zijn. Ook de komende dagen verlopen verre van winters. Tijdens de jaarwisseling wordt het op veel plekken zelfs niet kouder dan 10 graden. Een recordzachte nacht dus, uitgaande van de Bilt, waar de zachtste nacht dateert uit 1917. Het werd toen niet kouder dan 8,6 graden. Ook Nieuwjaarsdag kan zo maar weer een warmterecord met zich meebrengen. Met opeenvolgende storingen blijft het behoorlijk wisselvallig, soms met flink wat wind.

Na opklaringen in de middag neemt vanavond de bewolking weer toe, gevolgd door regen vanuit het westen. In het oosten van het land gaat de regen tijdelijk over in natte sneeuw. Hier koelt het af naar een graad of 3, tegenover 5 graden aan zee.

Morgen is het grijs en druilerig, met af en toe motregen. Van noord naar zuid wordt het 9 tot 12 graden, bij een zwakke tot matige zuidelijke wind. Ook tijdens de jaarwisseling regent het soms licht. Koud is het niet en er ontstaat geen ‘vuurwerkmist’.

Op Nieuwjaarsdag wordt het in het zuiden 14 graden en is het regenachtig. De rest van de week blijft het zacht en wisselvallig, soms zelfs onstuimig.