Tweets van Geert Wilders halen erg vaak de krant

De tweets van PVV-leider Geert Wilders werden in 2011 vaak gebruikt in Nederlandse kranten. Dat concludeert de Nederlandse Nieuwsmonitor, het wetenschappelijk instituut voor de journalistiek. Wilders stuurde dit jaar 333 tweets, 52 daarvan kwamen in de kranten. Over die tweets werden in totaal 142 artikelen geschreven. NRC Handelsblad publiceerde de meeste tweets van Wilders. In 38 artikelen werd een tweet van hem genoemd. nrc.next schreef samen met De Telegraaf het minst over de tweets van de PVV-leider: tot gisteren 8 keer. De meest geciteerde tweet (10 maal) was een cynische felicitatie aan PvdA-fractieleider Job Cohen: „Gefeliciteerd Job met de 65ste verjaardag van de PvdArabieren. Jullie gaven NL massa-immigratie en importeerden velen kanslozen en criminelen”. (NRC)