Rutten vertrekt aan het eind van dit seizoen bij PSV

Fred Rutten als PSV-coach tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau op 30 november van dit jaar. Rutten vertrekt na dit seizoen uit Eindhoven. Foto Reuters / Kacper Pempel

Fred Rutten is bezig aan zijn laatste seizoen bij PSV. De trainer, wiens contract afloopt, heeft aan de clubleiding laten weten na drie jaar de Eindhovense club te willen verlaten.

Dat schrijft de Volkskrant vanochtend. Rutten heeft volgens de krant in november zijn beslissing al kenbaar gemaakt aan de leiding, maar wilde wachten tot de winterstop voordat het naar buiten kwam.

De 49-jarige Rutten kwam voor het seizoen 2009-2010 over van Schalke 04. In Eindhoven slaagde hij er niet in PSV kampioen te maken. De club werd twee keer derde en staat momenteel tweede achter AZ. Dat het dit seizoen nog tot een succes komt, is zeker niet uitgesloten: de achterstand op de Alkmaarders is slechts één punt en ook in het nationale bekertoernooi en de Europa League doet PSV nog mee.

Volgens Rutten is het “tijd om elkaar te los te laten”, schrijft de Volkskrant. “Mijn aanstaande vertrek van trainingscomplex de Herdgang en de spelersgroep zal me niet in de koude kleren gaan zitten.”

    • Peter Zantingh