Nieuwe eigenaar voor crèche 't Hofnarretje

De gemeente had van Albert Drent geëist dat hij zijn banden met het kinderdagverblijf zou verbreken.

Vier van de zeven vestigingen van kinderdagverblijf De Vlinderheuvel – voorheen ’t Hofnarretje – in Amsterdam krijgen een nieuwe eigenaar. De vier vestigingen worden overgenomen door ondernemer Jipke van ’t Veen. „Onderhandelingen over de medewerkers lopen nog”, zegt zij. De gemeente Amsterdam had van de huidige eigenaar, Albert Drent, geëist dat hij zijn banden met het kinderdagverblijf voor 1 januari zou verbreken. Het kinderdagverblijf is in opspraak geraakt doordat Robert M. er als groepsleider kinderen heeft misbruikt. Drent wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Een commissie constateerde eerder ernstige tekortkomingen in de bedrijfsvoering.

Van ’t Veen werkte van 2005 tot 2011 als interim-manager bij kinderopvangorganisatie Catalpa. Daaraan voorafgaand had zij een eigen crèche in Amsterdam. Van ’t Veen zegt dat zij geen enkele band heeft met de omstreden eigenaar Drent. „Ik ben via een bemiddelingsbureau in de branche benaderd als mogelijke koper.” (NRC)