Nadal last pauze in na Australië

Spaanse toptennisser wil zijn schouder rust geven.

Rafael Nadal komt de hele maand februari niet in actie. De Spaanse tennisser wil direct na de Australian Open (16 tot en met 30 januari) een extra rustperiode nemen om volledig te herstellen van een lichte schouderblessure. Deze liep hij op tijdens de World Tour Finals in Londen, vorige maand.

Nadal liet eerder al weten komend seizoen niet deel te nemen aan de Davis Cup. Hij kan het landentoernooi niet combineren met de Olympische Spelen in Londen, volgende zomer. Deze week komt de nummer twee van de wereld wel in actie bij het demonstratietoernooi in Abu Dhabi. Volgende week bij de Qatar Open is hij ook van de partij.

Nadal zei dat hij nog niet honderd procent fit is. „Voor het toernooi in Londen had ik een probleem met mijn schouder en kon ik tien dagen niet spelen”, zei Nadal gisteren in Abu Dhabi. „Het voelde beter, maar later kreeg ik weer problemen. In december had ik daardoor niet genoeg tijd om te trainen.”

Aan het eind van afgelopen seizoen kampten ook Novak Djokovic (nummer één van de wereld) en Andy Murray (nummer vier van de wereld) met blessures en vermoeidheidsverschijnselen. (AP)