Joyce Roodnat

This undated film still released by the Berlinale office shows Ditta Miranda Jasifi playing a scene of the movie "PINA", a fim for deceased German dancer and choreographer Pina Bausch. The movie by German director Wim Wenders kicks off the 61st Berlin film festival, a 10-day extravaganza of glitzy entertainment and explosive political fare. MANDATORY CREDIT: AFP PHOTO BERLINALE ** RESTRICTED TO EDITORIAL USE IN CONNECTION WITH REPORTING ON THE FILM PERMITTED UNTIL 15 MARCH 2011 ** NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
This undated film still released by the Berlinale office shows Ditta Miranda Jasifi playing a scene of the movie "PINA", a fim for deceased German dancer and choreographer Pina Bausch. The movie by German director Wim Wenders kicks off the 61st Berlin film festival, a 10-day extravaganza of glitzy entertainment and explosive political fare. MANDATORY CREDIT: AFP PHOTO BERLINALE ** RESTRICTED TO EDITORIAL USE IN CONNECTION WITH REPORTING ON THE FILM PERMITTED UNTIL 15 MARCH 2011 ** NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS AFP

1. Pina 3D. Regie: Wim Wenders. Wenders wist het genie van dansfenomeen Pina Bausch te kraken en te raken. Eindelijk is het 3D-procédé een factor van belang.

2. Balada triste de trompeta. Regie: Álex de la Iglesia. Via een vete in een circus verbeeldt deze film wat Franco aanrichtte. Teder, ijselijk en surrealistisch.

3. We Need To Talk About Kevin. Regie: Lynne Ramsay. Een horrorfilm zonder horror, een moederfilm zonder zoon, want die is psychopaat. Over wanhoop, weerzin, en liefde (ja toch!) over en weer.

4. Midnight in Paris. Regie: Woody Allen. Vederlicht lijkt deze fantasie, maar het is een even vrolijk als wijs essay over de plicht het eigen talent te volgen waar het wil gaan.

5. Carnage. Regie: Roman Polanski. Polanski regisseert als geen ander het ontwakende monster in mensen wier fatsoen op de proef wordt gesteld. En hij haalt het beste uit vier acteurs die al zo goed waren.